Fritz Lang: Man Hunt

man-hunt-fritz-lang-378

Alfred Hitchcock sagde engang, at alle andre instruktører kunne lave store film, fordi Fritz Lang havde opfundet det ordforråd, de alle benytter sig af.

Mange ville måske mene, at D.W. Griffith og Eistenstein (for at nævne blot et par stykker) havde opfundet en stor del af ordforrådet allerede tidligere.

Men jeg tror, at det Hitchcock til dels mente var, at Langs film begynder at gå adskillige skridt dybere i afbildningen af det menneskelige sind. Det store spørgsmål var jo, at når film pr. definition er en affotografering af den ydre virkelighed, hvordan opfinder man så et ordforråd, så man kan bruge denne kunstform til at vise de inderste labyrinter i det menneskelige sind?

 

 

 

En uforglemmelig film

Jeg synes, det er synd og skam, at vi tager de fantastiske danske film fra 1940erne for givet. Vi regner dem ikke for så meget – hvis vi overhoved kender dem og har set dem – men mange af dem er utroligt overvældende og filmisk smukke og nyskabende. Forleden så jeg én, som jeg aldrig har…

Velkommen

Hjerteligt velkommen til min verden. Jeg hedder Annette Wernblad, og noget af det, jeg elsker allermest, er at finde de dybere betydninger i film. I min undervisning anvender jeg min egen unikke blanding af filmanalyse, mytologi og psykologi. På mine kurser og i mine produkter kan du lære at få meget mere ud af de film,…