Annette Wernblad

mew_001516sh

Lige siden jeg var lille, har jeg altid elsket film.

Så længe jeg kan huske, har jeg været fascineret af den måde, filmen kan kommunikere direkte til vores inderste følelser – uden at vores rationelle “jeg” har særligt meget at skulle have sagt. Jeg fornemmede intuitivt, at de filmiske billeder indeholder dybe betydningslag og påvirker os på en måde, vi måske ikke forstår bevidst.

Allerede dengang var det mig magtpåliggende at forsøge at forklare det for mine omgivelser: at vi kan lære uendeligt meget om os selv, hinanden og den verden, vi lever i, hvis vi lærer at virkelig SE film.

Ligesom vores drømme er film levende billeder, der glider forbi vores øje, uden at vores bevidste jeg har nogen kontrol over dem.

Det blev mit livs værk, min mest brændende lidenskab, at udforske kunstværker – og især film – som afspejler den labyrint, der findes dybt i ethvert menneskes hjerte og sind. I årenes løb har jeg gravet længere og længere ned for at afdække de skatte, som de store instruktører har gemt til os i de inderste afkroge af deres film.

Nu – mange år senere – er jeg international forfatter, underviser, foredragsholder og filmekspert. Jeg har udgivet bøgerne Brooklyn Is Not Expanding: Woody Allen’s Comic Universe og The Passion of Martin Scorsese. Jeg har base i København, men tilbringer så meget af året som muligt i andre storbyer, i øjeblikket mest Paris.

I mine kurser, workshops, bøger og produkter lærer jeg folk at blive bevidst om selve filmen og dermed genfinde den evne, vi alle havde som børn til at forstå og implementere historiernes dybe symbolske lag.

Jeg anvender dit eget signatur-system, som er en unik blanding af filmanalyse og filosofiske, mytologiske, psykologiske og videnskabelige teorier.

coversmallFilm er spejle, som reflekterer vores indre og ydre virkelighed. De udforsker de inderste afkroge af vores hjerte og sind. De hjælper os til at forstå os selv, hinanden og den verden, vi lever i.

 

Det er som om film har besvaret en ældgammel søgen efter det fælles ubevidste. De opfylder et sprituelt behov, folk har for at dele en fælles hukommelse. Martin Scorsese

Ingen kunstart går bagom vores normale bevidsthed, som film gør det, direkte til vores følelser, dybt ind i vores sjæls tusmørkerum. Ingmar Bergman